Vegotland

Vad är Vegotland?

Gotlands första vegomässa, VEGOTLAND 2019 kommer äga rum i centrala Visby under den folktäta Kristi Himmelsfärdshelgen i ett inspirerande och öppet klimat. Mässan, som kommer vara helt vegansk, är till för alla och kommer vara en spännande happening dit besökarna kan komma med kollegorna, vännerna eller familjen. Såväl privatpersoner som branschfolk kommer bjudas in för att låta sig inspireras av det senaste inom vego.

I år kommer mässan främst fokusera på mat och livsstil och lyfta fram gotländska företag tillsammans med favoriter från fastlandet. Vi strävar efter en blandning av smått och stort, högt och lågt. Vårt mål är att det ska finnas något för alla besökare – och att du som utställare ska få exponering, ny inspiration och knyta nya kontakter! Men framför allt hoppas vi att du ska ha roligt! Ledordet 2019 är “vegoglädje.”

Vill du föreläsa? Kontakta oss på vegotland@gmail.com och berätta lite om din idé.

Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor, idéer eller vill hjälpa oss med något! Vi söker ständigt sponsorer, samarbetspartners och volontärer.

Informationen på vår webbsida uppdateras löpande så glöm inte att kika in då och då!

Stark vegotrend på ön

Under flera år har vego-utvecklingen spirat på Gotland. Ön har fått flera nya matställen med grönare utbud och efterfrågan har aldrig varit så stor på vegetarisk och vegansk mat som nu. Fler och fler matställen på Gotland erbjuder numera minst ett veganskt alternativ på sin meny och allt fler småföretag med vegansk inriktning poppar upp. Dessutom tävlar de stora livsmedelsbutikerna om att erbjuda det bästa utbudet av veganprodukter. Dessa framgångar vill vi nu fira med alla fantastiska företagare och eldsjälar genom att ge er en plattform där ni kan synas med era produkter och tjänster.

Vilka är vi som arrangerar?

Vår förening heter Vegotland Ideell Förening. Vi tycker att Gotland behöver en plats där vegoföretag och organisationer kan samlas och visa upp sina senaste produkter och tjänster – därför startades i januari 2019 en ideell förening för att göra projektet till verklighet. Föreningen Vegotland har ett nära samarbete med systernätverket Vegan Gotland.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial