Vegotland

CAMPUS GOTLAND

12.00 – Hej jag är vegan – en masterstudie.
Kostvetare Anna Bernström föreläser om sin masteruppsats om veganism. Studien handlar om orsaker till att bli vegan, hur en vegansk kost påverkar identitet/livsstil samt hur kosthållningen upprätthålls i sociala sammanhang. Anna har under våren 2019 intervjuat ett gäng veganer och undersökt deras orsak till att bli vegan, hur beslutet påverkat deras liv samt hur det mottagits av, och fungerar med, familj, släkt, kollegor och vänner. Hur reagerar folk när en person i deras närhet blir vegan, och i vilken ny situation hamnar veganen i? Detta kommer Anna att berätta om samt om hennes utbildning som hon tycker att fler veganer borde gå!

13.00 – Ola Feurst föreläser om matvanor.
Universitetslektorn Ola Feurst har arbetat som ansvarig för tidningen Hälsa, skrivit en doktorsavhandling om matvanor och undervisat i konsumentbeteende på universitet i olika delar av världen. Vad styr våra matvanor? Det och personliga reflektioner kring livet som vegetarian och vegan kommer Ola Feurst att prata om och knyta detta till filmklipp från den prisbelönta dokumentärfilmen “Cowspiracy: The Sustainability Secret”. En föreläsning för dig som är intresserad av de bakomliggande faktorerna kring maten vi äter och hur våra matvanor påverkar planeten.

15.00 – Vegansk odling – en föreläsning om Suderbyns odlingsfilosofi.
Laura Vass och Antoine Arquié från Suderbyn Ecovillage & NGO Relearn kommer att föreläsa tillsammans om vegansk odling, d.v.s. att odla utan att använda gödsel från djur. Suderbyn Ekoby är ett litet internationellt kollektiv på Gotland som siktar på att utveckla en mini-prototyp av ett hållbart samhälle där man lever närmare naturen och varandra. Att äta och odla veganskt är en viktig del i kollektivets strategi av självförsörjning samt enkla icke-våldsamma livsfilosofi.

16.00 – Hur man tillverkar tofu.
Joceline Lu från YiPin som ställer ut på mässan Vegotland på Joda Bar & Kök under dagen föreläser om tofutillverkning. Yipins tofu görs för hand i en fabrik i Vallentuna och är helt ekologisk. Nu delar Joceline med sig av tillverkningsprocessen!

17.00 – Bli badrumsvegan! 
Tanja Ryberg från Eco-chic.se som ställer ut på mässan Vegotland på Joda Bar & Kök under dagen föreläser om det hållbara och veganska badrumsskåpet.  Byt ut innehållet i ditt badrumsskåp till veganska alternativ och alternativ som är bra inte bara för dig och djuren, utan för hela vår jord – ett lätt val!

JODA, STORA SALEN

14.00 Veganism är Bror
Veganism är Bror bjuder på mat från mellanöstern och berättar om sin matkultur. Hör syskonen prata om mat från mellanöstern som är vegan-by-default, vinbladsdolma, vegansk kebab, hur man gör världens bästa hummus, hur deras föräldrar blivit proffs på att laga vegansk mat

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial