Vegotland

Premiumutställare: YiPin

Så länge vi kan minnas har vår familj gjort vår egen tofu. Så när flytten gick från Kina till Sverige 1997 hade gammelmormors tofurecept en självklar plats i innerfickan. Men aldrig hade vi väl kunnat ana att det skulle utvecklas till en blomstrande verksamhet och en hel liten tofufabrik i Vallentuna! Nu, ett par decennier senare, gör vi fortfarande vår tofu precis så som gammelmormor gjorde – med stor omsorg, äkta passion och kärlek till såväl hantverket som de fina råvarorna. Och resultatet blir tofu med precis den smak och konsistens som den alltid har haft.

Annas Kuckelimuck

I ett litet rött hus mitt på Gotland tillverkar jag mina ekologiska tvålar för hand, på naturliga och närproducerade råvaror. Äkta tvålar utan kemikalier och plast, med lokala råvaror och egenodlade örter. Naturlig tvål är bra för både dig och miljön.

Do No Harm Apparel

Do No Harm Apparel grundades 2016 med målet att erbjuda etiskt producerade kläder och accessoarer med veganska tryck för att sprida medvetenhet om veganism och djurrätt. Sedan starten har vi deltagit i mässor över hela Europa och etablerat oss som ett av Skandinaviens främsta veganska klädföretag.

Green star

Green star är ledande varumärke inom kategorin konfektyr och choklad. Vi har chokladkakor, stycksaker och godispåsar i alla smaker. Green star finns listade på de flesta butikerna i dagligvaruhandeln.

Coop Gotland/Coop Vegan Corner

Coop Vegan Corner erbjuder Gotlands största sortiment av veganska färsk/kylvaror. Coop Records, Books & Things säljer musik och litteratur som väl ackompanjerar nya positiva tankeströmningar. Vi vill vara med och visa upp oss. Vi tycker det är bra att allt fler väljer veganska alternativ.

VEGO

Tidningen VEGO är Sveriges största vegetariska mattidning med mat för alla tillfällen. Här blandas enkel vardagsmat med spännande festmat, inspirerande intervjuer, produktnyheter och fördjupande reportage. En mattidning för matälskaren som väl skära ner på kött, ägg och mjölkprodukter för att istället testa växtbaserade alternativ.

Chøkolade

100% organic and vegan. Bean to bar chocolates. Gluten free crêpes. Authentic hot chocolate. The chocolates are handcrafted all the way from cocoa beans that have been sourced directly from farmers in Dominican Republic and transported by SAILBOAT to Europe. Made with LOVE and RESPECT.

Visby Hälsokost Cikoria

Skärmavbild 2019-05-18 kl. 09.53.22

Visby Hälsokost Cikoria arbetar inom egenvårdsbranschen, en viktig service idag som erbjuder hälsorådgivning och en detaljhandel med flera produktkategorier. Gemensamt för dem alla är att de består av hälsosamma näringstillskott som bidrar till god hälsa. Vi saluför färska ekologiska frukter, grönsaker, naturliga och vegetariska livsmedel, glutenfritt, örtteer, kryddor, kosttillskott, naturläkemedel, drycker, rengöringsmedel samt hudvårdsprodukter. Vår första angelägenhet är hög kvalité mat – odlad i bra jord, vårdad ekologiskt och sedan bearbetad så lite som möjligt.

visbyhalsokost.se

 

Suderbyn Ekoby

Vi är ett litet internationellt kollektiv på Gotland. Suderbyn Ekoby siktar på att utveckla en mini-prototyp av ett hållbart samhälle där man lever närmare naturen och varandra. Att äta och odla veganskt är en viktig del i vår strategi av självförsörjning samt vår enkla icke-våldsamma livsfilosofi. Eftersom vi har ett 100% växtbaserat fertilitetskretslopp i vår trädgård, behöver vi mindre resurser, som vatten, mark, olja, arbete o.s.v än de som använder djurgödsel eller kemikalier. Naturligtvis är det också ett etiskt beslut att inte stödja utnyttjandet av djur genom att använda ”fri” gödsel. Vi skulle vilja dela vår veganodlingsfilosofi och de metoderna vi använder, erbjuda alla intresserade att besöka oss på ekobyn samt träffa andra verksamheter och se om det kan finnas möjligheter till samarbete.

Eco-Chic

Naturlig, ekologisk och vegansk makeup, hudvård och hygienprodukter för hela familjen. Med i Visby har vi bland annat ett urval av produkter från våra varumärken: Zao Makeup, Lamazuna, Alphanova Solskydd, Crazy Rumors.

Ecoworld of Scandinavia

Ecoworld of Scandinavia är ett litet företag som vill mycket. Vi importerar produkter, både livsmedel och städ/tvätt/hygien produkter som vi själva vill ha och som vi kan stå för med gott samvete. Vi främjar samarbetet med små producenter där känslan och ansvaret för det egna, det nära och det rätta får styra. Men vi arbetar även med stora företag som sedan starten på 70-talet har haft en uttalad vision att leverera produkter som gör en skillnad både för miljö och hälsa. Alla våra produkter är Ekocertifierade och 99% av våra varor inkl städ/Hygien material är Vegan certifierade.

Plantpower Cakes

Jag bakar tårtor för stora och små tillfällen, fika, fest eller bröllop. Alla mina tårtor är 100% plantbaserade och jag använder enbart naturliga aromer och färger. När jag startade bakade jag uteslutande raw food-tårtor men jag går nu över mer och mer till traditionellt ugnsbakade tårtor då ingredienserna till dessa går att hitta lokalt vilket gör det hela mer klimatvänligt. Jag lägger mycket fokus på lite ovanliga smakkombinationer och tycker att varje tårta ska vara ett litet konstverk.

Green Praline

Green Praline är ett litet konditori och chocolaterie i Hökarängen som drivs av vännerna Sphinx och Michelle. Sedan februari i år har Green Praline serverat utsökta veganska och glutenfria bakverk, praliner och andra godsaker i sitt café, på marknader och via webbshopen www.greenpraline.se.

Stora Ego

Vi är en nystartad liten veganresturang med stora ambitioner.
Utan att belasta djurriket lagar vi smakrik spännande mat på vad växtriket har att erbjuda.
Vi riktar in oss på luncher, catering och take away.

Under sommaren kommer vi till stränderna med våra foodtrucks.

https://storaegovisby.se/

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial