Volontär

VOLONTÄR

Vegotland drivs helt och hållet av volontärer som jobbar tillsammans för att skapa en mässa som uppmuntrar den veganska livsstilen. Vill du vara med? Vi vill bli fler! 

Oavsett om du bara vill hjälpa till att sätta upp affischer under en eftermiddag eller om du vill assistera planeringsteamet så är vi tacksamma – alla kan hjälpa till! Det finns uppgifter som passar alla. Du som är serviceinriktad är varmt välkommen att delta på mässdagen med att t.ex stå i entrén eller hjälpa utställare, och du som är bra på att skriva kan t.ex skriva om den här texten här på hemsidan (help me please) eller formulera en bidragsansökan. Berätta gärna lite om dig själv, vad du tycker är kul och vilka kunskaper du har så kan vi tillsammans hitta en uppgift som passar dig. 

VANLIGA FRÅGOR

Det beror lite på vad du vill hjälpa till med! Vi hoppas att alla som vill hjälpa oss har ett servicetänk, eller en vilja att utveckla ett sådant, ett glatt humör och en vilja att samarbeta och skapa en grym mässa. Om du vill veta mer om vad som krävs för specifika uppgifter så kontakta gärna oss.

Nej, vi har flera volontärer som jobbar på distans. Huvudsaken är att du har möjlighet till att kommunicera med oss, t.ex via mail, telefon eller videochatt.

Det finns några olika kategorier av volontärhjälp:

1. Assistera planeringsgruppen. Planeringsgruppen, som består av styrelsemedlemmar från Vegotland ideell förening, har olika ansvarsområden, t.ex marknadsföring, ekonomi, kommunikation med utställare mm. och som assistent till planeringsgruppen stöttar du Vegotland med arbetet vid behov.

2. Närvara på mässdagen. Här söker vi människor som gillar högt tempo. Du kan till exempel hjälpa till att sätta upp monterväggar, rigga IT/ljudutrustning, sälja biljetter, guida besökare, fota/filma, assistera utställare, städa mm. Du behöver inte kunna närvara hela dagen.

3. Hjälpa till att städa och rigga ner efter mässan. Ingen gillar detta jobb men ju fler vi är desto snabbare går det. 

Du är varmt välkommen att anmäla dig som volontär för enstaka uppgifter eller som “hjälpande hand” så kontaktar vi dig när vi behöver hjälp med mindre uppgifter som inte tar så lång tid. Det kan vara till exempel att sätta upp affischer, fota en bild till vår instagram, skriva ett nyhetsbrev, ringa ett telefonsamtal eller göra research.